No właśnie... napewno macie jakąś swoją ulubioną książkę, którą możecie czytać w kazdym czasie i o każdej porze i nigdy Was nie znudzi... xD Tutaj możecie się pochwalić i polecić coś innym Forumowiczom
dla mnie numerem jeden i książką, która zapadła mi w pamięci i mogłabym ją czytać 24h na dobe, jest książka Betty Mahmoody "Tylko razem z córką".... Piękna książka... Jeżeli ktoś chce się o niej czegoś dowiedzieć, to jest założony odpowiedni temat, nie będę się rozpisywać...
ja mogę polecić całą seria "pośredniczka" Jenny Carrol, jeden z nielicznych romansów które mi się spodobały.
oraz "Nawiedzony" Jamesa Herberta - naprawdę niesamowity horror!
Super Fan
popieram serie pośredniczka...romans zrobiony w bardzo oryginalny sposób
w ogóle większośc książek meg cabot tudzież jenny carol sa dobre do czytania, takiego że nie trzeba przy nim mysleć ale się odprężyć
z polskich mistrzyniami są Musierowicz i Siesicka
ale w trakcie roku szkolnego przewazają jednak lektury szkolne, w tym roku mamy straszne, same wojenne nie polecam
A moją taką ulubioną książką, która za każdym razem mnie czaruje i nikt mnie nie może od jej czytania oderwać jest ksiązka Anne Rice pt. Skrzypce Genialna książka... Naprawdę polecam
hmm lubię wracać? Właściwie każdą książkę, która w jakiś sposób mnie zafascynowała przeczytałam minimum po 2 razy. Teraz mam ochotę zabrać się za ponowne przeczytanie Władcy Pierścieni, ale jeszcze nie wiem czy mi się uda, bo sporo lektur i nowych książkek, które ktoś polecił mam na "liście".
remana napisał:
Anne Rice pt. Skrzypce
To to, tato Ostatnio skończyłem Krew i Złoto - może nie tak wspaniała jak reszta Kronik, ale ujmująca lektura.
Z takich, do których często wracam, na pewno saga o Wiedźminie - przeczytałem kilka razy, nie wiem dokładnie, ile - po prostu, czasami wracam do niej, i czytam, jakbym pierwszy raz słyszał nazwisko "Sapkowski". Z chęcią też wracałem do sagi Potterowskiej, i do Tolkiena - nie sięgam jednak od dawna.
Lubię też wracać do książki pani Terakowskiej pt. Tam, gdzie spadają Anioły... Fajnie się czyta, tylko co do zakończenia to spodziewałam się czegoś więcej i troszkę mnie rozczarowało Ale książkę polecam
Bywalec
Hmmm .. jest to Harry Potter
Muszę przyznać, że był czas, kiedy zaczytywałam się w HP... Byłam zafascynowana tymi książkami. Teraz też chętnie sięgam po HP, ale to już nie jest taka fascynacja jak na początku, a przyznac muszę, że książka napisana świetnie i odpowiada czytelnikom w każdym wieku...
Masz rację Ano, w każdym wieku Nawet moja Pani od fortepianu (fanka fantastyki i Pottera
) mi ją poleca
@Nutella, Wywiad z Wampirem jest świetny
W ogóle kocham Ryżą Ankę i polecam niemal wszystkie jej książki
A tak z dzieciństwa to ja chętnie wracam do książek pani Frances Hodgson Burnett takich jak Mała Księżniczka czy chociażby Tajemniczy Ogród
Lubię też Lassie Wróć (nie pamiętam czyje, ale świetne) i O Psie Który Jeździł Koleją (lektura z piątej klasy podstawówki bodajże, ale bardzo mądra i wzruszająca... Opowiada o miłości psa do człowieka ;])
Maniak
Tolkiena nie tylko trylogie ...
I.Johansen "Mroczny Tunel"
E.Sandrea ( ?) "Pętla"
oraz do sag Margit Sandemo =)