#1 2007-12-27 19:43:29

Feomathar

Administrator

Punktów :   

Szósta Płyta.

Właśnie, jak myślicie, jaka będzie kolejna płyta naszych Withinków?

Na jednym z *konkurencyjnych* forów, czytałem, że z jednej wypowiedzi Sharon, można wnioskować, że  nowa płyta może ukazać się za jakieś 1.5 roku.
Jak myślicie, czy grupa pójdzie dalej w tym kierunku, co przy produkcji THOE, czy może wróci do TSF i ME?
Ja osobiście mam nadzieję że kolejny album będzie podobny do THOE, że ich muzyka będzie cięższa, a chórów pojawi się trochę mniej.
No i tematyka.
ME, tematyka: Matka natura.
Kilka piosenek rzeczywiście opowiada o siłach natury, o tym jacy jesteśmy "malutcy", w porównaniu do potęgi przyrody, ale są też i takie, które niewiele mają wspólnego z tą tematyką, aczkolwiek, przy odpowiedniej interpretacji można je powiązać z tematem sił natury.
Podobnie TSF i THOE; Cichą siłą, można nazwać praktycznie wszystkie ludzkie uczucia, i zjawiska paranormalne, Sercem Wszystkiego; myślę że chodzi tu o duszę, a dusza to znowu nasze uczucia i serce; więc na jedno wychodzi...
Czy teraz WT nagrają płytę o ścisłej tematyce, której będą się mocno trzymać, czy będą dalej grać ogólnie o ludzkiej naturze?

Czy na 6 płycie będzie więcej tych męskich... skrzeków, warków? Czy Sharon zaśpiewa wysoko i delikatnie, czy znów pokarze pazur? Więcej gitar, czy orkiestry symfonicznej?

#2 2007-12-27 19:48:26

Vasunia

Maniak

3601611
Punktów :   

Re: Szósta Płyta.

Oczywiście że bedzie!
no cóż mam szczerą nadzieję że Sharon pójdzie w stronę THOE, ale by pokazała coś więcej, by śpiewała o czymś zupełnie innym niż do tej pory, no i wywarzyła "pazur" z delikatnością .
I żadnych skrzeków i warków x).

#3 2007-12-30 16:02:16

PawLacz

Gość

Te warki to GROWL

Nowa płyta powinna być esencją tego, co było najlepsze w WT.

A ja mam nadzieje na taki majstersztyk jak Neverending Story (ach ten refren na 2 głosy ) to jest piękna piosenka i kocham celtyckie klimaty w ich piosenkach, no może z wyjątkiem Sound Of Freedom, bo jest jakias taka niedopracowana. Mam nadzieję, że nie pojdą w stronę All I Need i że gitary do reszty nie zagłuszą orkiestry, bo głos Sharon i skrzypce fajnie się komponują (jak np. w Memories). no i na koniec życzyłbym sobie czegoś na miarę Our Solemn Hour(wogóle czemu nie zrobili z tego singla!?)
To tyle z moich luźnych przemyśleń.

#4 2007-12-30 19:46:00

*martuska*

Maniak

9490425
Punktów :   

mi się najbardziej podoba jej delikatna barwa głosu jak w memories ... ale jakby była jedna piosenka jak np.the dance to bym sie nie obraziła ^^  myślę,ze jakakolwiek bedzie ta płyta .... jedno jest pewne na pewno Sharon jeszcze nas zaskoczy ...

Powiedz,dlaczego taki smutny dziś,
Ty,co dzień każdy uśmiechem rozjaśniasz?
Nie,nie odczuwam więcej smutku,niż
Kiedy dla Ciebie miewam jasną twarz.

Lecz smutkiem tchną czarne jak noc róże.

W sercu mym drzewko różane wyrosło różane,
I już na zawsze zburzyło mi spokój.
Łodyżi gęsto cierniem obsypane,
Wciąż wywołują udrękę i ból.

I pośród nas bywają klejnoty,
Blade jak śmierć lub krwiście czerwone.
Wciąż rosną.I choć nie myślę o tym,
Drzewko w mym sercu umacnia korzenie.

#5 2007-12-30 20:44:38

Feomathar

Administrator

Punktów :   

Ale ja miałem na myśli to tło takie, jak np. w The Howling, to chyba głos Ruuda, albo we Frozen, zaraz po słowach "I can feel your sorrow..." słychać takie coś "a sacriface", potem znowu Sharon, i we tle coś tam jeszcze ten męski głos śpiewa, właśnie to mi się podoba.
Myślę że 6 płyta jakakolwiek będzie, będzie zajebista, mam tylko nadzieję że wyjdzie niedługo

#6 2007-12-31 16:40:06

ana

Administrator

5893005
Punktów :   

a ja chce żeby pokazała pazur, bo mi wtedy lepiej śmiewa się piosenki WT mogę się wtedy wydrzeć hehe

http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2010/099/e/3/Vitaly_Petrov_Bigbar_by_mik7649.png

#7 2008-01-02 15:34:36

Feomathar

Administrator

Punktów :   

Mnie bardziej podoba się śpiew Sharon z THOE, niż z poprzednich albumów, może dlatego że to coś nowego... w ogóle chciałbym by WT poszli w cięższym trochę kierunku, chociaż nie powiem, że nie lubię ich "symfoniczno- chóralnego xD" wcielenia, ale jednak THOE to mój ulubiony album, a gitarowy początek Final Destination po prostu uwielbiam (resztę piosenki już tylko lubię ). Chciałbym by ta "Szósteczka" była bardziej jeszcze różnorodna, dynamiczna, rockowa, przebojowa... a chór jakby niższy... taki jak na końcu "The Truth Beneath The Rose"..., ale niekoniecznie męski...

Chyba już sam nie wiem, czego chcę xP, ale mam nadzieję że chociaż troszkę z tej paplaniny zakapowaliście xD

#8 2008-01-21 10:20:59

Centaur039

Stały Bywalec

8324897
Punktów :   

Właśnie zalicytowałem All i Need
Pozatym, uważam, ze zrobią tak. Therion zasugerowało nam o problemie jakim jest -rok 2012. A wiec sprawa jest na topie.
Więc Robert i Sharon, będą też o tym myślec, i tworzyć właśnie w tym kierunku.
Podam przykład "Mother Earth" - Już tu nan uwidocznili cyt.." The ruins of our World"

A więc właśnie podążą dalej tropem sytuacji , które mogą nastąpić. Powiązane to może być z dalszym klimatem THOE ale i nawet bardziej ulepszonym o dramatyczne texty związane , z 2012 r. Jak to przedstawili Therion-i w Gothic Cabballach.

Polecam ogólnie Therion naszym cudownym i forumowym Gothkom

Pozdrawiam:)

Ostatnio edytowany przez Centaur039 (2008-01-21 10:23:51)

---------------------------------------------------------------
http://www.nightwish.com/images/myspace/banner_dpp.jpg
HELL IS EMPTY ->>> BECOUSE DEVILS ARE HERE <<<<-

#9 2008-04-02 18:51:35

maniak

Nowicjusz

579846
Call me!
Punktów :   

ja tam kocham chórki i bardzo bym prosił o jakąś ładną płytkę w stylu TSF

http://img100.imageshack.us/img100/4612/robertuserbaryr5.jpg
Over and over
I felt so small
But one day I'll be stronger
And you better watch out

http://img230.imageshack.us/img230/200/silentforceuserbarfk0.jpg

#10 2008-04-02 19:02:46

Feomathar

Administrator

Punktów :   

A ja mam nadzieję że ich kolejny album będzie jeszcze cięższy, niższy i bardziej mroczny niż THOE. I myślę że taki będzie...
A swoją drogą, Sharon mówiła kiedyś, że najchętniej zaczęłaby pisać nowy materiał już pod koniec 2007... cóż, chyba troszkę jej nie poszło Ale chciałbym żeby się pospieszyli

#11 2008-04-02 19:41:06

Vasunia

Maniak

3601611
Punktów :   

wydają płyty średnio co 2-3 lata .A nie minęlo nawet 12 miesięcy od wydania THOE. Więc myślę że do  2009-2010 jeszcze poczekamy?

#12 2008-04-03 15:46:16

remana

Moderator

4127960
Punktów :   

Centaur039 napisał:

Polecam ogólnie Therion naszym cudownym i forumowym Gothkom
Pozdrawiam:)

Ależ nie musisz polecać ;]

maniak napisał:

Ja tam kocham chórki i bardzo bym prosił o jakąś piękną płytkę w stylu TSF

Posłuchaj sobie Leave's Eyes Spodoba Ci się ;]

A ja bym nie chciała, ze by podążyli w stronę The Howling... Z najnowszej płyty ta piosenka przypadła mi do gustu najmniej... Nie wiem czemu... może dlatego, że uważam iż jest 'przemodzona'... Męczy mnie ona...

http://eciaczek.fm.interia.pl/banner_exordium1mniejsze.JPG

#13 2008-04-03 19:56:36

Vasunia

Maniak

3601611
Punktów :   

'przemodzona' tzn? Zbyt rozpowszechniona? w tym znaczeniu? jeżeli tak to podzielam twoje zdanie .
Męczące jest słyszeć - "lubisz Łifin Tempteiszyn? To ci od 'de hołling'?  też ich lubie. Mają zarąbiste piosenki" zwłaszcza gdy słyszeli tylko The Howling -_-"

#14 2008-10-19 17:55:26

zwiastunka

Nowicjusz

Punktów :   

Ja również jestem za chórami : )
Ale i tak myślę, że będzie świetna. Każda płyta obrała jakąś "drogę". Tak jak już wspomnieliście:
Mother Earth - natura
The Silent Force - w duzej mierze uczucia, ale przeciez tą cichą siłą może być wszystko. I tak też jest na tej płycie.
The Heart of Everything - czy ktos z Was podpasował to pod grę The Chronicles of Spellborn ?? (czy jak to tam szło x) ) Większość tekstów można pod nią podpasować. Mogłabym pisać a pisać o interpretacjach słów utworów (lub nadinterpreatcjach xP ale wiadomo co człowiek to wyobrazenie), ale to nie miejsce na to.
W każdym razie nieważne jaka będzie. Ważne by ukazała się niebawem. I tak będzie świetna o!

Ostatnio edytowany przez zwiastunka (2008-10-19 17:57:14)

#15 2008-10-24 16:46:52

Mix

Gość

THOE to moim zdaniem szczyt zdolności wokalnych Sharon (polecam przeczytać TerazRock i MetalHammer z tego miesiąca) , jest wokalnie niesamowita - od delikatnych momentów na żywo przechodzi do agresywniejszych wokali. THOE podoba mi się najbardziej klimatycznie, graficznie, tematycznie.. jest naprawdę KWINTESENCJĄ ZESPOŁU. Orkiestra nie zdominowała tego albumu (tak jak na TSF), nie jest też grana na keyboradzie ;] (MotherEarth). Wszystko ze sobą współgra , a przy tym kompozycje nie zatraciły cieżkiego klimatu. To naprawdę symfoniczny metal gotycki.piszę to z pełnym przekonaniem jako osoba będąca w tym temacie od około 6 lat. ;] Oczekuję na więcej  growli ale Robert zarzeka się ostatnio swoich zdolności wokalnych więc nie spodziewam się czegokolwiek. hmmm, inny Duet mile widziany ;]

Stopka forum

RSS