ja właśnie wróciłam z katynia prawie przez cały film miałam łzy w oczach....na poczatku jak on się żegnał z rodzina takie smutne najgorsza koncowka jak ona dostała ten jego pamiętnik notesik i ajaiaj wogóle smutne i przykre na szkołe niemoge narzekac bo jako tako ogladala nasza pani bardzo płakała tylko jak w filmie ten chłopak pocałował ta dziewczyne ( a potem niestety umarł) to były gwizdy itp ale ogólnie film bardzo fajny
Maniak
również byłam na Katyniu.Uważam,ze pod względem historycznym był bardzo udany.Z tym,że jak dla mnie trochę mało akcji.Raczej nie przepadam za takimi filmami.Ale bardzo dobra obsada ,ogólnie dobry.Z tym,ze nie udało mi siew zruszyć,oczywiście to okropne co oni im zrobili.Ale to dlatego,że już chyba coraz mnie odczuwam takich uczuć jak współczucie czy zal.=(
Owszem, też wolę filmy pełne akcji, ale muszę przyznać, że takie filmy autentyczne (nie muszą być wcale historyczne!), pokazujące ludzkie rozterki i emocje, strasznie mnie poruszają. Po wyjściu z kina nie byłam w stanie się odezwać...
O kurde, jak można śmiać się na takim filmie!? Przecież to jest kawałek naszej historii! Ludzie oddawali życie za Polske, a one się z tego śmieją?! Przecież to jest dramat! A nie coś, z czego można się śmiać!
no dokładnie ana ja jak ogladałam starałam się skupic ale wiekszc grała sobie na komórkach gadała niewiem mnie jakoś film poruszył i sama w domu go jeszcze oglądnełam raz niektórzy muwia ze przreklamowany ale ja uwazam ze jest naprawde prawdziwy i ukazujacy prawde i dlamnie byl ciekawy
Super Fan
też spotkałam się z głosami że spodziewali się lepszego filmu ale mnie się spodobal, tzn. może inaczej,..chodzi mi o to ze był dobrze zrobiony a ta prawda historyczna była tak poruszająca....nie wyobrażam sobie żeby na tym filmie np można było cokolwiek jeść a nasza szkoła własnie tak się zachowała i komórki w ruch
Prawda - film bardzo dobitnie ukazany. Niektórzy nie mają za grosz kultury..... na czele z moją klasą.
Nie przepadam za filmami historycznymi, ale Katyń był naprawdę niezły... przekazał dokładnie to co przekazać miał.
OOOOOOOOhhhhhhhhhh... Ja byłam na tym filmie jakiś czas temu... Płakałam przez cały czas...
Bardzo ten film przeżyłam, bo ....... mój dziadek skończył jak większość tych ludzi. Rozstrzelany. Ciała nie znaleziono.
Ostatnio edytowany przez rooni (2008-01-18 10:31:37)