Serdecznie polecam książki Paula Coelho. Nie będę wymieniała tutaj konkretnych tytułów, ponieważ wszystkie są warte uwagi. Każda z nich ma cudowny przekaz o ile czytelnik potrafi zinterpretować treść książki. Poruszane są min. tematy dotyczące duchowości człowieka, miłości, trudów codziennego życia. Po przeczytaniu jego książek zmieniło się moje podejście do wielu aspektów życia.
Kasia napisał:
Serdecznie polecam książki Paula Coelho. Nie będę wymieniała tutaj konkretnych tytułów, ponieważ wszystkie są warte uwagi. Każda z nich ma cudowny przekaz o ile czytelnik potrafi zinterpretować treść książki. Poruszane są min. tematy dotyczące duchowości człowieka, miłości, trudów codziennego życia. Po przeczytaniu jego książek zmieniło się moje podejście do wielu aspektów życia.
Dla mnie Coelho to raczej autor, przy którego książkach można trochę odpocząć, bo nic odkrywczego nie wnosi Fajnie formułuje myśli, ale te wszystkie wartości, idee etc. są już dawno znane i już wcześniej wielcy myśliciele dochodzili do podobnych wniosków co pan Coelho
on to tylko ubrał w bardziej poetyckie sformułowania
Ja osobiście uważam, że warto przeczytać książkę Betty Mahmoody pt. "Tylko razem z córką" ("Not without my daughter"). Zresztą jest już temat o tej książce. Jak dla mnie to arcydzieło.