Jestem ciekawa, czy słyszeliście osławiony już 'plagiat Jillian' w wykonaniu jakiejś Katry?
Była to piosenka 'dla europy'. Zresztą co ja będe mówiła, jeżeli nie widzieliście
http://pl.youtube.com/watch?v=Hu5l1ZwV6QM
Podobne w jej wykonaniu jest tylko kilka taktów na początku i refren.
Ale niepokojące podobieństwo widać. Co o tym sądzicie?
Stały Bywalec
Widzę, że stylowo sporo odbiega od Sharon.
Kolejna Finka, która prubuje się przebić kosztem sławy WT.
Musi się jeszcze dobrze napocić by dorównać Sharon.
Ten "coverek" jest taki nijaki, choć nie uważam , że głos ma brzydki.
Ale Tarji raczej na razie nie dorównuje. Bo Tarja posiada sopran liryczny do 3 oktawy.
Więc WT w żadnej mierze, nie są zagrożeni.
Moim zdaniem nikt ani nic nie przebije naszej wielkiej Sharon ani nikogo z WT. Znam tą sprawę i sądzę, że ta Finka nie powinna nawet próbować czegoś od WT kopiować, bo z góry było wiadome, że nie wyjdzie jej to lepiej niż w oryginale. Dlatego nie widzę nawet sensu w komponowaniu takiej piosenki. Jest do bani. A Jillian... Mmmm, to jest klasa...
Masz trochę racji Remana. Ale to nie usprawiedliwia tego, że jej piosenka jest bardzo podobna do Jillian. Tak szanowanego zespołu jak WT nie zależy nawet kopiować.
no w sumie to racja... Ale głos ma rzeczywiście fajny
Może i dobrze, że bierze przykład z tak dobrego zespołu jak WT, a nie z jakieś Britney Spears
Tylko szkoda, że zamiast próbować naśladować to bezczelnie kopiuje czyjąś prace...
Widziałem to już wcześniej... Wiecie co powiem... mogła już skopiować jakąś lepszą piosenkę niż słabe, z niepowodzeniem kreowane na 'porywający swoim symfonicznym ogromem hit' Jillian
Tak właściwie, to ciekawe co by się stało, gdyby jej się udało, i wystąpiłaby na tej eurowizji Ciekawe co by na to WT powiedzieli...
a tam WT, fani by ją dopadli chyba wcześniej .
Ciekawi mnie tylko czy jest fanką, czy po prostu usłyszała gdzieś przelotem ta piosenkę i pomyślała że w świecie muzycznym nie istnieje więc można sobie trochę zapożyczyć .
hyhy ^^ może myślała, że to jakaś podziemna kapelką, co jej nikt nie zna i moze sobie z powodzeniem pożyczyć jedną piosenkę... No cóż... życie bywa brutalne... Kto mógł przewidzieć, że zespół z tego typu muzyką jest az taki sławny... Nie spodziewała się
Ale porażka!!
Co ona sobie wyobraża?!?!?!?!