Wczoraj skończyłam czytać "Zmierzch" i zaraz się zabieram za następne dwie części "Księżyc w nowiu" i "Zaćmienie". Czytaliście może te książki? Co o nich sądzicie? Mnie bardzo wciągnęły. A Edward jest po prostu boski. Zapraszam do dyskusji i zachęcam do przeczytania
Czytałam kiedyś pierwszą część i muszę stwierdzić, że w ogóle mi się nie podoba.
Ani to straszne, ani mroczne, ani wciągające, ani nic.
I postaci mnie strasznie wnerwiają ^^
Dużo słyszałam, ale nie czytałam. "Zmierzch" mam na kompie, ale jakoś się zabrać nie mogę, poza tym wolę czytać tradycyjne książki niż jakies e-booki
ja przeczytałam Zmierzch w jedną noc. Książka strasznie mnie wciągnęła, co odbiło się na mojej ocenie ze spr z matematyki ;d
Zakupiłam na allegro wszystkie cztery części i teraz tylko czekam na przesyłkę. Myślę, że pozostałe książki także wciągną ;]
Tak samo jak ana mam e-booki na komputerze, ale jednak, żeby przeżyć 'to coś' trzeba przeczytać tradycyjną książkę
Dlatego nawet tego e-booka nie otwieram, bo i tak po pięciu minutach z wrzaskiem ucieknę od kompa z bólem oczu. Czasami warto być tradycjonalistą A że nie czytałam, a nie chcę offtopować, napiszę kilka opini, które zasłyszałam
Otóż jednym się owa książka straaaaasznie podoba. Są zachwyceni. Jedna słyszałam też, że jest beznadziejna, zwykłe romansidło z wampirami w tle. Pożyjemy, przeczytamy, zobaczymy. Trzymajcie kciuki, żebym wyrobiła się z milionem książek, które postanowiłam przeczytać w pierwszej kolejności i żebym w końcu mogła się zabrać za "Zmierzch"
"Zmierzch" przeczytałam jeszcze zanim rozpętała się cała burza u nas w Polsce, gdzieś koło lipca. Książka fajna, ale po pewnym czasie i po obesrwacji niektórych osób stwierdzam, że książka nie jest genialna, żeby się tak nią zachwycać. Ale cóż poradzić. Lepiej, żeby młodzi czytali cokolwiek niż nic
Zamierzam niedługo skombinować tą książkę. Słyszałam, że nie jest wcale taka świetna i genialna, ale przyjemna w czytaniu. Jak przeczytam to zaraz napiszę
Przeczytałam tylko Zmierzch i Księżyc w nowiu. Przyznam, że pierwsza część mnie wciągnęła, ale druga... nawet nie zamierzam sięgać po następne. Czytając opisy następnych części wnioskuję, że znów będzie to samo: Bella się z kimś migdali przez prawie całą książkę, czy ma jakieś inne interesujące zajęcie, a jakaś ciekawa akcja dzieje się przez trzy ostatnie rozdziały, ale trudno... w końcu to takie romansidło.
A postać Edwarda wkurza mnie jak nic.
ja przeczytałam wszystkie części i jestem w sumie zadowolona. najgorszy był "Księżyc w Nowiu" i te załamanie Belli. Jak ryzykowała życie, byle żeby usłyszeć głos Edwarda; to żałosne i dziecinne. Ale ogólnie cała saga jest świetna. Najbardziej podobała mi się Księga Druga z ostatniej części - pisana przez Jacoba. I te momenty, gdy Edward czytał mu w myślach i coś cicho odpowiadał. niektóre te sytuacje były zabawne ;d
Nowicjusz
ja przeczytałam cała sagę ''Zmierzch'' i najbardziej podobała mi się 1 i 4 część.
''Księżyc w nowiu'' i ''Zaćmienie'' przeczytałam ale jakby mnie zapytać o co chodziło to raczej będzie ciężko z opowiedzeniem tych części bo mnie w ogóle nie wciągnęły.